Ravintola Keppana Kellari – keidas korvessa

Ruokailun ja  juomailun lisäksi meille voi poiketa ihan vaan kahvillekin, tai jäätelöannokselle, tai lukemaan päivän lehdet. Meillä on myynnissä pieniä, vaihtelevia eriä kaikenlaista jännittävää kuten Someron Palvin herkullisia lihajalosteita, talon omaa viskisäilykettä Raavasta, pipoja, jääkaappimagneetteja, ämpäreitä, kesähattuja, koiraolutta, oma lehtemme Zabuska. Meillä on juomien mukaanmyyntiluvat (max 5,5til% klo 9 – 21), kausikirppis sekä meiltä voi myös oston yhteydessä nostaa käteistä.

Meillä on asiakaspaikkoja kahdessa kerroksessa sekä viihtyisä savuton terassi. Sokkeloinen ja ajan saatossa muokkaantunut asiakastilamme ei välttämättä sovellu parhaiten liikuntaesteisille, mutta kyllä normaalilla pyörätuolilla pystyy asioimaan, varsinkin jos avustaja on matkassa mukana.

Huomioittehan että ravintolaan on kulku tunnelin kautta. Tunnelista mahtuu ajoneuvo, joka on enintään 2,8 m korkea. Yli sen menevät ajopelit tulee jättää Liesjärventien varteen, kääntymispaikalla olevalle alaparkkipaikalle. Alaparkkiksen nurkalta lähtee pieni luontopolku jota pitkin pystyy oikaisemaan Keppana Gatanille, tai sitten voipi jaloitella ihan tietä pitkin perille pihaan.

Keppana Kellarin historian lyhyt oppimäärä

Rakennus sekä tontti, jossa ravintola tällä hetkellä toimii, on alkujaan tuiki tavallinen 1930-luvun pienviljelytila. Sen jäätyä aikanaan tyhjäksi 1970-luvulla, forssalainen liikemies Armas Puolimatka rakennutti tontille Herttuanjärven rantaan itselleen piilopirtin, hulppean hirsimökin. Ravintolarakennus sai tuolloin toimia sekä autotallina että talonmiehen asuntona. Armaksen poismenon jälkeen 1980-luvun lopulla tila ja rakennukset myytiin forssalaiselle yksityisperheelle. Yrittäjäpariskunnan ajatuksena oli kunnostaa paikat lomamökeiksi ja niin tehtiinkin. Päärakennus sai kolmeen eri kerrokseen loma-asuntoja, mutta alin niistä, pimeänä ja kellarimaisena, myi huonoiten. Samoihin aikoihin kyläkauppa lopetti toimintansa, ja ihmiset alkoivat kyselemään kaupan tai kioskin perään. Nokkela yrittäjä ajatteli yhdistää nämä kaksi asiaa, ja laittoi pienen kioskin huonoiten myyvän vuokrakiinteistönsä tiloihin, päärakennuksen kivijalan sisään.

Näin Keppana Kellari otti ensimmäiset huterat askeleensa, Itsenäisyyspäivänä vuonna 1992. Vuosien saatossa toiminta on laajentunut pienestä elintarvikekioskista nykyiseen mittaansa. Vuosi 2020 on toimintamme 28:s vuosi.

Kurjat rajoitukset

Emme ota pöytävarauksia ravintolaan.

Koiraa ei saa tuoda sisälle eikä terassille (paitsi opaskoirat). Koirat tiloihinsa sallivien ravintoloiden ja kahviloiden listan löydät täältä.

Tupakointi on rajattu parkkipaikan tupakointialueelle tai terassin tupakkakoppiin.

Tilapäinen majoittuminen tontille esim. asunto- ja matkailuautolla tai teltalla ei ole sallittua.